Over Ons

Alle oceanen in één oogopslag

Betrouwbaarheid is onderdeel van ons DNA
Wij zijn een hightechbedrijf met een lange geschiedenis van bijna 180 jaar. Onze vestigingen staan voor een maritieme traditie die wij met trots en vastberadenheid vorm hebben gegeven. Met onze innovatieve technologieën ondersteunen wij onze klanten bij het trotseren van nieuwe uitdagingen op het gebied van veiligheid. Deze kunnen variëren van het beveiligen van handelsroutes en het bewaken van missies, tot doorslaggevende beheerstaken. Om klanten te voorzien van succesvolle oplossingen, is een vloeiende interactie vereist tussen ultramoderne boten en schepen, wapensystemen en uiterst intelligente elektronische componenten. Een intelligente integratie van hardware en software is daarbij van essentieel belang.

Wereldmarktleider in de bouw van conventionele onderzeeboten
Als enige Duitse systeemleverancier voor onderzeeboten, oppervlakteschepen en marine-elektronica, bevindt thyssenkrupp Marine Systems zich in de unieke positie om het volledige pakket van diensten voor de marinescheepsbouw aan te kunnen bieden; van ontwerp, ontwikkeling en productie tot commando- en wapensystemen. Onze innovatieve producten en diensten komen uit één hand. Met de integratie van ATLAS ELEKTRONIK zijn wij uitgegroeid van een platformaanbieder naar een geïntegreerd systeembedrijf. ATLAS ELEKTRONIK blijft voor ons een waardevol en onafhankelijk merk dat onze positie op strategisch belangrijke markten kan versterken. Tegelijkertijd werken wij – waar dat toegevoegde waarde heeft - actief samen om processen te vereenvoudigen en kosten te verlagen.
Wij zijn doelgericht en willen het modernste marinebedrijf van Europa zijn. Wij hebben al vaker aangetoond dat wij een rol van betekenis spelen bij het bepalen van de maritieme standaard van morgen. Op dit moment zijn wij wereldmarktleider op het gebied van conventionele onderzeeboten en toonaangevend bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Samen met onze industriële, vaak middelgrote partners, leveren wij een belangrijke bijdrage aan het handhaven van vrede, vrijheid en veiligheid. Wij zijn actief betrokken bij het vormgeven van de Europese en trans-Atlantische wapenrelaties; 70 procent van de conventionele onderzeebootvloot van de NAVO is afkomstig van onze scheepswerf.

Meer weten over onze onderzeeboten?

Pioniers in moderne scheepsbouw
Wij zijn uitstekend gepositioneerd om te concurreren, aangezien wij aanzienlijk investeren in de uitrusting van onze locaties en de opleiding van ons personeel. Om onze belofte waar te kunnen blijven maken, zijn wij van plan om onze scheepswerf in Kiel de komende jaren ingrijpend te moderniseren. Het doel is om de werf uit te bouwen tot een internationaal kennis- en expertisecentrum voor de bouw van conventionele onderzeeboten.
Wij staan voor de marinescheepsbouw in Duitsland en zijn trots op onze medewerkers. Als aantrekkelijke werkgever bieden wij uitstekende mogelijkheden om te groeien in een hightech en uitdagende internationale omgeving. Het inspelen op de behoeftes van de marine van de toekomst motiveert ons elke dag weer. Voor onze klanten ontwikkelen wij vooruitstrevende applicaties die in staat zijn nieuwe normen te stellen. Het AIP- en brandstofcelsysteem en onze vooruitstrevende stealth-oplossingen zijn internationaal erkende voorbeelden. Met de verdere ontwikkeling van onze autonome onderwatervoertuigen, beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in innovatie. Digitale technologieën zoals virtuele en augmented reality ondersteunen ons op onze weg om een digitale scheepswerf te worden.

Meer weten over onze mensen en innovaties?

 

 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2023