Onze onderzeeboten

Onze onderzeeboten

Tientallen jaren ervaring & innovatieve technologie
Bijna geen enkele andere scheepswerf ter wereld heeft meer ervaring dan thyssenkrupp Marine Systems in het ontwerpen en bouwen van niet-nucleaire onderzeeboten. Het bewijs van ons succes zijn de onderzeeboten die we geleverd hebben aan marines van meer dan 20 landen om te opereren in kustwateren en in 'blauw water'. Onderzeeboten van de HDW-klasse 209/1400mod zijn bijvoorbeeld te vinden in alle oceanen ter wereld.

Verlengde duiktijd en verbeterde veiligheidsmaatregelen
Het verlengen van de duiktijd is vanaf de begindagen van onderzeeboten het doel geweest van onze teams op de scheepswerf in Kiel. Luchtonafhankelijke voortstuwingssystemen (AIP) hebben dit mogelijk gemaakt voor niet-nucleaire boten. AIP-systemen vergroten het bereik van een onderzeeboot onder water aanzienlijk en verminderen het risico van ontdekking. Het in Kiel ontwikkelde en ingezette AIP-systeem, de HDW-brandstofcelinstallatie, heeft geen bewegende delen. Dat maakt opsporing van zo'n onderzeeboot vrijwel onmogelijk. De AIP-onderzeeboten van de HDW-klasse 212, HDW-klasse 214 en HDW-klasse Dolphin AIP, die worden aangedreven door een HDW-brandstofcelcentrale, konden als eerste extreem lange duiken maken zonder afhankelijk te zijn van een externe luchtbron. Deze klassen hebben nieuwe normen gesteld op het gebied van signatuur, bereik, automatisering, wapenbesturing, externe communicatie, comfort voor de bemanning en gemak.
Door het combineren van onze onderzeebootexpertise in de verschillende fases, zorgen we ervoor dat alles wat onze klanten van thyssenkrupp Marine Systems krijgen uit één hand komt. Of dat nu gaat over fundamenteel onderzoek, ontwikkeling, ontwerp, productie, uitrusting of testen en ondersteuning tijdens actieve dienst.

Meer weten over de verschillende klassen onderzeeboten.

 
HDW Class 209 
 
HDW Class 212A

  


 
HDW Class 214
 
HDW Dolphin Class
 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2023