European scope
German quality
Dutch experience
 

Waarom wij?

Nieuwe onderzeeboten voor Nederland

Als gevolg van de huidige geopolitieke spanningen, vragen operaties onder water in het Noord-Atlantische gebied om een intensievere samenwerking tussen Europese strijdkrachten en investeringen in strategische allianties.

Door samenwerking binnen belangrijke strategische Europese programma’s kan thyssenkrupp Marine Systems bijdragen aan het bouwen van een solide fundament voor onderzeebootoperaties aan de noordelijke flank. Lees hier meer over het belang van Europese marinesamenwerking.

Ongeveer 70% van de niet-nucleaire vloot van de NAVO is afkomstig van onze werf en daarmee is thsyssenkrupp Marine Systems uitstekend gepositioneerd om een bijdrage te leveren aan het versterken van de samenwerking en de interoperabiliteit binnen de NAVO.

De HDW-klasse 212CD onderzeebootfamilie is specifiek ontworpen om optimaal te kunnen functioneren in alle gebieden die onder de NAVO vallen. Hierdoor kunnen landen zoals Noorwegen, Nederland en Duitsland deelnemen aan gemeenschappelijke marineprogramma’s en een solide basis leggen voor onderzeebootoperaties aan de noordelijk flank. Lees hier meer over onze nieuwe onderzeeboten.

Wij werken aan de best mogelijke onderzeeboot voor Nederland in nauwe samenwerking met onze partners binnen de Nederlandse industrie, zodat we nu en in de toekomst niet alleen kunnen bijdragen aan het optimaliseren van Europese toeleveringsketens maar ook aan een sterke Nederlandse marine-industrie.

Geografisch en cultureel zijn onze buurlanden met elkaar verbonden. Nederland en Duitsland: een perfecte match!

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2024