Perfecte match

Langdurige partners

Nederland en Duitsland zijn al sinds jaar en dag partners op het gebied van defensie. Wat goed is voor Nederland is goed voor Duitsland en andersom. Wij vinden het belangrijk om dit langdurige partnerschap ook in de toekomst verder te versterken door middel van samenwerking in strategisch belangrijke Europese programma's.

Bij defensie is deze sterke band tussen Nederland en Duitsland duidelijk zichtbaar. Bijvoorbeeld binnen het bilaterale zeebataljon, waarbij het logistiek ondersteunings- en bevoorradingsschip van de Nederlandse marine 'Zr.Ms. Karel Doorman' beide landen ondersteunt bij het transport van personeel en materieel. Binnen de landmacht is de Nederlandse 43 Gemechaniseerde Brigade al integraal onderdeel is van de Duitse 1 Pantser Divisie, is het geïntegreerde Duits-Nederlands 414 Tankbataljon actief en wordt er samengewerkt op het gebied van cyber security.

In april 2023 is met de integratie van de derde en laatste Nederlandse gevechtsbrigade in de Duitse Bundeswehr een mijlpaal bereikt voor deze Europese militaire eenheden. Het resultaat hiervan is dat de gevechtskracht gebundeld is in één binationale strijdmacht met ongeveer 50.000 militairen onder Duits commando. Deze samenwerking levert ook voordelen op bij de gezamenlijke inkoop van de uitrusting.

Met deze bijzondere stap zijn Nederland en Duitsland gidslanden voor de ontwikkeling richting een Europese Defensie Unie. Samenwerking binnen het onderzeebotendomein zou de relatie tussen beide landen alleen maar versterken.

Buren: geografisch en cultureel

Binnen de industrie werkt thyssenkrupp Marine Systems al jarenlang nauw samen met verschillende Nederlandse partners voor projecten over de hele wereld. Het feit dat beide landen geografisch en cultureel dicht bij elkaar liggen is één van de belangrijkste factoren voor deze succesvolle samenwerking. 

“Het is als toeleverancier belangrijk om al vanaf het prille begin onderdeel te zijn van het project, zodat je je meerwaarde als "preferred supplier" goed kunt laten zien. En het is belangrijk om een goede werkrelatie op te bouwen bij dit soort lange, voorbereidende trajecten. Met als resultaat dat thyssenkrupp Marine Systems ons meer als partner dan als leverancier ziet.”

Ria Weijnen, Marketing & Communication Manager bij Nedinsco

 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2024