Versterken van expertise

Samen onderzeeboten bouwen!

Wij streven ernaar om onze Europese supply chain continu te optimaliseren door middel van industriële consolidatie. Door de uitbreiding van onze werf in Kiel en in Wismar, Noord-Duitsland, hebben we onze capaciteit bijna kunnen verdubbelen. Dit betekent dat wij uitstekend toegerust zijn om supply chains van Europese marines vanuit deze additionele productielocaties te ondersteunen.

Daarnaast hebben we goede, bestaande relaties met diverse Nederlandse bedrijven binnen de marine-industrie. Deze bedrijven zijn ook nu al betrouwbare partners in wereldwijde projecten voor oppervlakteschepen en onderzeeboten en daarom komen zij ook in aanmerking om betrokken te worden bij al onze huidige en toekomstige programma's. Dit is niet alleen gunstig voor de supply chains van Europese marines, maar levert ook een bijdrage aan een gezonde Nederlandse maritieme industrie. Op dit moment zijn er al enkele MOUs getekend met Nederlandse bedrijven die leveranciers zullen zijn binnen het programma als wij worden gekozen om de Nederlandse onderzeeboten te bouwen.

Significante industriële betrokkenheid

Deelname van Nederland aan het HDW-klasse 212CD-programma met Noorwegen en Duitsland kan significante schaalvoordelen opleveren. Door het creëren van een 'Europese familie van onderzeeboten', ontstaat een gezamenlijk programma van meer dan twaalf onderzeeboten waar ook Nederlandse industriepartners bij betrokken kunnen worden en van kunnen profiteren. Een dergelijk volume kan de marinetechnologie in Nederland een boost geven. Daarnaast kunnen de eenmalige kosten voor het ontwerpproces, die kunnen oplopen tot de totale kosten van één onderzeeboot, worden gedeeld tussen drie of meerdere projectpartners.

Versterken van de Nederlandse marinebasis

De DMI (Directie Materiële Instandhouding) op de marinebasis in Den Helder, is de hub in Nederland van de Koninklijke Marine voor onderhoud. Door middel van samenwerking op het gebied van R&D en het delen van innovaties en kennis kan thyssenkrupp Marine Systems een concrete bijdrage leveren aan het bouwen van een 'submarine valley' in Den Helder die is gebaseerd op een brede kennis en ervaring op het gebied van onderzeeboten. Dat wij een betrouwbare partner zijn om mee samen te werken, hebben we al eerder laten zien in projecten voor oppervlakteschepen waarbij ook Nederlandse bedrijven, zoals Nedinsco, betrokken waren.

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2024