Europese samenwerking

De huidige geopolitieke spanningen vragen om een intensievere samenwerking tussen Europese landen, inclusief het bundelen van krachten op de grond, op zee en in de lucht. Wij ondersteunen onze klanten bij het bouwen van een solide basis voor gezamenlijke onderzeebootoperaties en het versterken van de Noord-Atlantische flank.

Een intensieve samenwerking tussen verschillende Europese marines is belangrijk voor het realiseren van een bestendige en weerbare onderzeebootvloot. Interoperabiliteit tussen marinesystemen is een fundamentele basis voor dergelijke gezamenlijke operaties. Daarnaast kunnen door het harmoniseren van materialen op Europees niveau, kosten gedeeld worden voor design, ontwikkeling, productie, onderhoud en opwaarderen tijdens de volledige levenscyclus van een onderzeeboot. Het uitwisselen van kennis en ervaring en het delen van eenmalige en onderhoudskosten bespaart niet alleen geld en kostbare tijd, maar zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de onderzeeboten steeds verder wordt verbeterd.

Door onze marktpositie kunnen wij een concrete bijdrage leveren aan dit soort internationale allianties. Een voorbeeld hiervan is het besluit van Noorwegen en Duitsland in 2021 om samen ten minste acht onderzeeboten van de HDW-klasse 212CD-familie te bouwen voor wereldwijde operaties. Het uitbreiden van onze HDW 212CD onderzeebootfamilie met expeditionaire units kan Europese samenwerking intensiveren, als andere landen, zoals Nederland, zich aansluiten bij deze alliantie.

Image

Niet vanaf nul beginnen

Dankzij de bestaande samenwerking tussen Noorwegen en Duitsland zijn de onderzeeboten die de huidige Walrusklasse kunnen vervangen in basis nu al beschikbaar. thyssenkrupp Marine Systems kan Nederland een expeditionair design bieden dat gebaseerd is op de HDW-klasse 212CD onderzeeboot. Maar dat is niet alles. Door het creëren van een 'Europese familie van onderzeeboten', ontstaat een gezamenlijk programma van meer dan twaalf onderzeeboten waarbij ook de Nederlandse marine-industrie een rol kan spelen. Een dergelijk volume kan de marinetechnologie in Nederland een boost geven. Wij hebben goede, bestaande relaties met verschillende Nederlandse industriepartners, waarmee we samenwerken binnen programma's voor oppervlakteschepen. Deze manier van werken is gebaseerd op een collectief R&D, het delen van kennis en het creëren van werkgelegenheid en kan de lokale economie verder versterken. .

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2024