De nieuwe onderzeeboten

thyssenkrupp Marine Systems staat klaar om klanten optimaal te ondersteunen bij snelle beslissingen die zij moeten nemen in het licht van de huidige geopolitieke ontwikkelingen. Het bestaande ontwerp van de HDW-klasse 212CD E is de meest geavanceerde, niet-nucleaire, expeditionaire onderzeeboot voor wereldwijde operaties. Orders kunnen nu geplaatst worden en de boten kunnen op tijd en binnen budget worden geleverd.

De Nederlandse onderzeeboten gaan onderdeel uitmaken van dezelfde onderzeebootfamilie als de Noorse en Duitse boten, maar zullen op maat worden gemaakt voor de specifieke, expeditionaire behoeften van de Nederlandse marine.
Hiermee kan de Nederlandse marine niet alleen profiteren van gedeelde kosten met Duitsland en Noorwegen voor ontwikkeling, ontwerp en productie van de onderzeeboten, maar ook van een snelle oplevering in 2031.

E staat voor expeditionair

De voorganger van de huidige HDW-klasse 212CD E is de kenmerkende en geoptimaliseerde HDW-klasse 212A die zich in de afgelopen vijftien jaar operationeel heeft bewezen. Dankzij de unieke vorm van de HDW-klasse 212CD E, het ontwerp van niet-magnetisch staal en het zeer geavanceerde gevechtssysteem, is deze nieuwe expeditionaire onderzeeboot het toppunt van geavanceerde stealth-technologie.

Dit type onderzeeboot is bijzonder geschikt als vervanging van de huidige Walrus-klasse onderzeeboten, aangezien een grote capaciteit, veiligheid op zee en een stevige bijdrage aan de nationale veiligheid gewaarborgd zijn.

De nieuwe expeditionaire HDW-klasse 212CD E heeft de volgende voordelen:
• Grotere waterverplaatsing (> 3.000 t)
• Aanzienlijk langer (> 80 m)
• Meer uithoudingsvermogen
• Hoge kwaliteit van de accommodatie voor langdurige missies
• Wereldwijde inzetbaarheid
• Verbeterde wapencapaciteiten

 

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2024