Nieuwe onderzeeërs voor Nederland.

Wij zijn thyssenkrupp Marine Systems (tkMS). Wij bestaan al langer dan 180 jaar en 160 jaar daarvan bouwen wij onderzeeboten. Wij hebben een geschiedenis van meer dan 180 jaar en al meer dan 160 jaar daarvan bouwen wij onderzeeboten.

We hebben onszelf als doel gesteld om Nederland te helpen bij de bouw van wereldwijd toonaangevende onderzeeers ter vervanging van de huidige Walrus-onderzeeboten van de Koninklijke Marine. Onze ruime ervaring in het bouwen van onderzeeboten stelt ons in staat om bewezen technologie binnen budget en op tijd voor Nederland te leveren.

Als we de aanbesteding van het Ministerie van Defensie krijgen en zo de nieuwe onderzeeboten mogen bouwen, dan gaan wij samenwerken met de DMI (Directie Materiële Instandhouding, de marinehaven in Den Helder). Op deze manierzorgen wij ervoor dat de expertise in handen komt van de overheid. Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan het herstel van een lange traditie van Nederlandse onderzeebootproductie. Daarnaast verwachten we tot 500 directe en 1.500 indirecte arbeidsplaatsen in Noord-Holland te kunnen creëren.

Onze prominente aanwezigheid in de markt heeft ons in staat gesteld waardevolle allianties aan te gaan met Europese landen om ontwerpkosten, ontwikkeling, productie en onderhoud van de nieuwste technologieën op het gebied van onderzeeboten te delen. Hierdoor besparen we kosten en tijd en bouwen we tegelijkertijd kwaliteitsproducten van wereldklasse voor de Nederlandse nationale veiligheid op zee.

Wij nodigen de Nederlandse onderzeedienst van harte uit om deel uit te maken van deze Europese onderzeebootfamilie.

 

 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2023