Waarom kiezen voor ons?

Ervaring biedt veiligheid en betrouwbaarheid

Het ontwerpen en bouwen van moderne onderzeeboten is complex, tijdrovend en kostenintensief. Als meest ervaren ontwerper en bouwer van niet-nucleaire onderzeeboten ter wereld, heeft thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) aanzienlijke bijdragen geleverd aan het ontwikkelen van de nieuwste technologieën.

In de afgelopen 62 jaar hebben we de opdracht gekregen om 174 onderzeeboten te bouwen en zijn wij wereldleider op het gebied van niet-nucleaire onderzeeboten. 70% van dit type onderzeeboten van NAVO-leden is door thyssenkrupp Marine Systems gebouwd.

Onze ervaring en expertise stelt ons in staat om bewezen technologie binnen budget, 100% volgens de specificaties en binnen de afgesproken planning te leveren. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat thyssenkrupp Marine Systems een veilige en betrouwbare keuze is voor Nederland.

De nieuwste technologieën

Door te investeren in innovatieve technologieën, denken wij verder dan de mogelijkheden van vandaag. Wij zetten de standaard voor moderne geavanceerde onderzeeboten en we blijven aanzienlijk investeren in R&D om ons voor te bereiden op toekomstige uitdagingen. Het continue ontwerpen en bouwen van onderzeeboten stelt ons in staat om voorop te lopen in de technologie. En dat betekent ook dat we niet bij nul hoeven te beginnen bij de bouw van de nieuwe onderzeeboten voor Nederland. Enkele van onze internationaal erkende technologieën:

  • Een 4e generatie Air-Independent Propulsion (AIP) systeem op basis van brandstofcellen met zero-emissie en extreem lage signaturen. 
  • Stealth-technologie
    • Reductie van Target Echo Strength (TES)
    • Gebruik van niet-magnetische materialen
    • Maatregelen die zorgen voor akoestische demping
  • Faciliteiten voor personeel en de uitrusting van Special Operation Forces (SOF)
  • Geavanceerd Combat Management Systeem (CMS), gebaseerd op open ontwerp

Deze technologieën zorgen ervoor dat we in staat zijn de marines van flexibele en veelzijdige onderzeeboten te voorzien, die klaar zijn voor de meest uiteenlopende missieprofielen. 

Waardevolle samenwerkingsverbanden

Er bestaat al een sterke bilaterale band tussen Duitsland en Nederland. Dankzij ons unieke klantennetwerk maken wij verdere Europese samenwerking tussen marines mogelijk, wat kan bijdragen tot interoperabiliteit, standaardisering en schaalvoordelen.

Ook werken wij nauw samen met onze industriële partners, waaronder onze Nederlandse partners met wie we al langdurig samenwerken, om kennis te delen, innovatie te stimuleren en onze onderzeeboten verder te ontwikkelen. De ontwerpen die we ontwikkelen zijn toekomstbestendig en klaar voor bouw op onze eigen werven of op geselecteerde locaties in de landen van onze klanten.
thyssenkrupp Marine Systems bouwt 50% van zijn onderzeeërs in de landen van zijn klanten, met de steun van lokale partners.

Uitgerust om aan de Nederlandse eisen te voldoen

De huidige geopolitieke ontwikkelingen dwingen Europese regeringen ertoe om onder steeds grotere tijdsdruk belangrijke beslissingen te nemen. thyssenkrupp Marine Systems staat klaar om hierbij te helpen, aangezien wij in staat zijn de nieuwe onderzeeboten voor Nederland rond 2031 te leveren, wat ruim voor de termijn van 2034-2037 is die de staatssecretaris van Defensie noemt in de kamerbrief van 1 april.

Ons hightech, zeer complete, maar gemakkelijk aanpasbare ontwerp van de HDW 212CD klasse is klaar om gecontracteerd te worden, is in staat om in alle NAVO-gebieden te opereren en kan gemakkelijk worden aangepast aan specifieke eisen nu of in de toekomst. Met ons klantennetwerk maken wij samenwerking tussen Europese marines mogelijk en dragen wij bij aan interoperabiliteit.

Het productieproces van het 212CD-ontwerp voor de Duitse en Noorse marine is gestart en we staan klaar om voor Nederland dezelfde aanpak te volgen. We willen de Nederlandse regering dan ook graag ondersteunen bij het versnellen van het proces, en staan klaar om de best mogelijke onderzeeboten voor Nederland te produceren in nauwe samenwerking met onze partners binnen de Nederlandse marine-industrie. 

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2023