Waarom kiezen voor ons

Ervaring biedt veiligheid en betrouwbaarheid

Het ontwerpen en bouwen van moderne niet-nucleaire AIP-onderzeeërs is een complexe, tijdrovende en kostenintensieve aangelegenheid. thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) is één van de meest ervaren onderzeeërontwerpers en -bouwers ter wereld.

In de afgelopen 70 jaar hebben we meer dan 170 onderzeeërs gebouwd en zijn we wereldleider geworden in niet-nucleaire onderzeeërs: 70% van dit type duikboten van NAVO-leden zijn door ons gebouwd. Voor NAVO-partners die niet over dergelijke ontwerpmogelijkheden in hun eigen land beschikken zijn wij de enige leverancier van dit soort onderzeeërs. Deze waardevolle ervaring stelt ons in staat om bewezen technologie te leveren binnen het budget, 100% op specificatie, volgens de afgesproken planning. Wij geloven daarom dat tkMS een veilige, betrouwbare keuze is voor Nederland.

Vakbekwaam personeel

Meer dan 2.000 ingenieurs en technici werken dagelijks met de nieuwste kennis op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, productie en onderhoud van onderzeeërs. Wij investeren in het upgraden van onze faciliteiten en het opleiden van onze medewerkers, inclusief medewerkers die in Nederland zijn gevestigd. Onze 6.000 medewerkers streven voortdurend naar uitmuntendheid in de onderwaterindustrie, wat resulteert in een degelijke en betrouwbare productie, onderhoud en innovatie van onze producten.

De nieuwste technologieën

We investeren in en ontwikkelen nieuwe en toekomstgerichte technologieën. Het continue ontwerp en de bouw van duikboten stelt ons in staat om voortdurend voorop te lopen in technologie zonder opnieuw te hoeven beginnen. Enkele internationaal erkende voorbeelden:

  • Een op brandstofcellen gebaseerd AIP-systeem zonder externe ondertekeningen. AIP staat voor luchtonafhankelijke voortstuwing.
  • Stealth-technologie. Door stealth-optimalisatie is vermindering van de magnetische handtekening gegarandeerd.

Door deze technologieën hebben marines een flexibel en veelzijdige duikboot die klaar is voor de meest uiteenlopende missieprofielen. Een krachtige, operationeel flexibele en uiterst heimelijke duikboot, voor een breed scala aan scenario's en wereldwijde operaties.

Kennisdeling

Onze kennis op het gebied van technologie komt niet alleen ons maar ook al onze klanten ten goede. Wij geloven in het concept 'Transfer of Technology' en daarom delen we de nieuwste technologische kennis en vooruitgang met onze klanten en Nederland.

We zullen aan verwachtingen voldoen

Met onze uitgebreide ervaring in het bouwen van onderzeeërs over de hele wereld, is tkMS goed uitgerust om onderzeeërs voor Nederland te maken met hun eigen unieke set technische specificaties, afmetingen en mogelijkheden. Ondanks dat de exacte vereisten nog niet bekend zijn gemaakt door de Nederlandse overheid, hebben we er alle vertrouwen in dat we er volledig aan kunnen voldoen.

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2020