Waarom kiezen voor ons?

Ervaring biedt veiligheid en betrouwbaarheid

Het ontwerpen en bouwen van moderne onderzeeërs is een complexe, tijdrovende en kostenintensieve aangelegenheid. Als meest ervaren ontwerper en bouwer van niet-nucleaire onderzeeboten is thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) van grote waarde bij de ontwikkeling van de nieuwste technologieën.

In de afgelopen 60 jaar zijn we ingeschakeld om meer dan 160 onderzeeboten te bouwen en zijn we daarmee marktleider geworden in de niet-nucleaire onderzeeboten. 70% van dit type onderzeeboten van NAVO-leden zijn door thyssenkrupp Marine Systems gebouwd. Voor NAVO-partners die niet over ontwerpmogelijkheden in hun eigen land beschikken zijn wij de enige leverancier van dit soort onderzeeërs. Deze waardevolle ervaring stelt ons in staat om bewezen technologie binnen budget, 100% volgens de specificaties en binnen de afgesproken planning te leveren. Wij geloven daarom dat thyssenkrupp Marine Systems een veilige en betrouwbare keuze is voor Nederland.

Vakbekwaam personeel

Als het centrum voor marinesystemen met meer dan 6.000 werknemers, streven wij constant naar het allerbeste. Dat is terug te zien in de betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige productie, het onderhoud en de innovatie van onze producten. Onze ingenieurs en technici zijn dagelijks bezig met ontwerp, ontwikkeling, productie en onderhoud. Wij investeren dan ook grondig in het continu upgraden van onze faciliteiten, processen en het personeel.

De nieuwste technologieën

We investeren in - en ontwikkelen - nieuwe en toekomstgerichte technologieën. Het continu ontwerpen en bouwen van onderzeeboten stelt ons in staat om voortdurend voorop te lopen in innovatie: we hoeven daarmee voor Nederland niet helemaal opnieuw te beginnen. Enkele internationaal erkende voorbeelden:

  • Een op brandstofcellen gebaseerd Air-Independent Propulsion (AIP), zonder emissie. 
  • Stealth-technologie
    • Reductie van Target Echo Strength (TES)
    • Gebruik van niet-magnetische materialen
    • Maatregelen die zorgen voor akoestische demping
  • Faciliteiten voor personeel en de uitrusting van Special Operation Forces (SOF)
  • Geavanceerd Combat Management Systeem (CMS), gebaseerd op open ontwerp

Deze technologieën zorgen ervoor dat we in staat zijn de marines van flexibele en veelzijdige onderzeeboten te voorzien, die klaar zijn voor de meest uiteenlopende missieprofielen. 

Kennisdeling

We bieden onze klanten een ontwerp dat is aangepast aan hun specifieke eisen en wensen, met de nieuwste technologieën. Daarnaast leveren wij alle informatie, tools en ondersteuning die nodig is voor het gebruik en het dagelijks onderhoud van de onderzeeboten. Wij geloven in het concept van "Transfer of Technology", waarmee we de nieuwste technologische kennis en expertise met onze klanten delen. Dat willen wij ook met Nederland doen.

Uitgerust om aan de Nederlandse eisen te voldoen

Met de uitgebreide ervaring in het bouwen van onderzeeboten voor klanten over de hele wereld, is thyssenkrupp Marine Systems perfect uitgerust om onderzeeërs voor Nederland te bouwen, met hun eigen unieke set technische specificaties, afmetingen en mogelijkheden. We zijn er dan ook van overtuigd dat we aan alle eisen van de Koninklijke Marine kunnen voldoen. 

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2021