Versterking van de expertise in Nederland

Den Helder

De Nederlandse expertise op het gebied van het onderhoud van onderwatervaartuigen is in de marinehaven in Den Helder. Door hier onmisbare technische en industriële expertise op het gebied van duikbootonderhoud te vestigen, versterkt het de al aanwezige kennis.

Triple Helix & thyssenkrupp Marine Systems – CSSI

Het samenbrengen van de Nederlandse Triple Helix en thyssenkrupp Marine Systems leidt tot het Centrum voor Onderhoud en Innovatie van Onderzeeërs (CSSI) bij de marinehaven in Den Helder. Ook zal in het CSSI de operationele en technische expertise van beide marines gecombineerd worden. Dit biedt meer mogelijkheden voor de scheepsbouw.

Het CSSI zou de regionale ontwikkeling ondersteunen en leiden tot extra werkgelegenheid in Noord-Holland. De verwachting is dat er gedurende ongeveer 30 jaar ongeveer 500 directe en 1.500 indirecte arbeidsplaatsen zullen worden gecreëerd. Wij zijn bereid om in dit centrum te investeren, voor een aanzienlijk aantal vergelijkbare onderzeeërs. Op deze manier kunnen we schaalvoordelen creëren en zorgen voor onderhoud en innovatie op lange termijn met een toegewijd personeelsbestand.

Kennisdeling

Naast het investeren in het CSSI, zijn we ook bereid om onze belangrijkste technieken met Nederlandse partners te delen. Zo zullen we onze Submarine Key Technologie exclusief delen en overdragen. Door kennisinstituten, zoals TNO, Marin en NLR te betrekken willen we alle mogelijke synergiën met de Nederlandse Triple Helix en diens onderzeeërkennis verkennen. Ook worden de lokale scheepswerven betrokken bij het delen van de kennis.

Hoe zou het werken?

De nieuwe onderzeeboten kunnen, met de ondersteuning van thyssenkrupp Marine Systems, niet alleen in Nederland worden gebouwd, maar zouden ook in Den Helder kunnen worden uitgerust. De bouw in Den Helder is een perfecte voorbereiding op het toekomstige onderhoud van diezelfde onderzeeërs gedurende hun gehele levensduur. Het is een goede publiek-private samenwerking die mogelijkheden biedt voor technologieoverdracht.

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2020