Vergroten van expertise

Lokaal onderhoud


Wij produceren voornamelijk in samenwerking met de lokale industrie in de markten van onze klanten.

DMI, de Directie Materiële Instandhouding (DMI), is gekozen vanwege hun ervaring en expertise op het gebied van onderhoud door de Nederlandse overheid als de onderhoudslocatie. Wij steunen deze beslissing en zullen ervoor zorgen dat het onderhoud van de nieuwe onderzeeboten ook zal plaatsvinden op deze locatie, als de boten operationeel zijn.

Deze aanpak geeft een impuls aan de lokale economie doordat wij kunnen samenwerken op het gebied van R&D en innovatie, kennisdeling en in het creëren van banen. Wij zijn een betrouwbare partner, wat blijkt uit onze voorgaande samenwerkingen met Nederlandse bedrijven. Zoals bijvoorbeeld met Nedinsco op verschillende projecten van oppervlakteschepen.

Samenwerken met de Nederlandse industrie

thyssenkrupp Marine Systems onderhoudt langdurige samenwerkingen met Nederlandse industriepartners, zoals Nedinsco, Heinen & Hopman en Van Halteren. Al deze bedrijven zijn al tijden onze betrouwbare partners in verschillende projecten wereldwijd en krijgen ook de kans onderdeel te worden van thyssenkrupp Marine Systems' toekomstige onderzeebootprojecten. Dit zal ook voordeel opleveren voor de Nederlandse marine-industrie in de komende jaren. Wij hebben al een aantal MOUs ondertekend met Nederlandse bedrijven die leverancier kunnen zijn bij het vervangingsproject, mochten wij de tender winnen.

Economische schaalvoordelen

Als Nederland onderdeel wordt van het HDW-klasse 212CD programma met Noorwegen en Duitsland, brengt dat economische schaalvoordelen met zich mee. In dit geval, zou deelname kunnen zorgen voor meer dan 10 onderzeeboten in de komende tien jaar - behoorlijk grote volumes. Het betekent ook dat de kosten voor het designproces éénmalig zullen zijn - deze kosten kunnen soms even veel zijn als voor een enkele onderzeeër - en kunnen dan gedeeld worden tussen drie of meer partners.

 

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2022