In the media

Telegraaf, Jan 26 2019

Het zag er tot vorig jaar voor de Duitse onderzeebootbouw Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS) zo mooi uit. De deal die er al is om voor de eigen en Noorse marine onderzeeërs te gaan bouwen, zou worden uitgebreid met een Nederlandse bestelling van vier boten. Verwachte opbrengst: 3,5 miljard. Het ziet er nu alleen niet goed meer uit voor de Duitsers.

 
Telegraaf, Jan 26 2019

Nederland zou weer onderzeeërs in eigen land willen gaan maken. Maar voorbeelden uit het buitenland laten zien dat dat ook mis kan gaan, vertelt verslaggever Olof van Joolen.

 
Telegraaf, Jan 12 2019

De wedloop om wie de opvolger van de Walrus-onderzeeërs mag bouwen gaat een beslissende fase in. Scheepbouwers hebben nog slechts weken voor het ministerie van Defensie bepaalt wie doorgaat naar de volgende en beslissende ronde. Zowel het binnenslepen van de order als het aanwijzen van de winnaar is een extreem ingewikkeld karwei.

 
Maarten!, Dec 18 2018

De Nederlandse scheepsbouw is niet meer zo groot als vroeger. Maar bij Damen Shipyards worden in eigen land nog altijd vaartuigen gebouwd. Wat is het geheim van het bedrijf? Maarten gaat op onderzoek uit.

 
Trouw, Dec 15 2018

Tanks en vliegtuigen moeten de Nederlandse bijdrage aan de Navo versterken. De kosten staan nog niet vast. Het kabinet wil in ieder geval ongeveer vijftien extra F-35 gevechtsvliegtuigen aanschaffen.

 
Financial Daily, Dec 12 2018

Nieuw materieel voor de krijgsmacht moet zo veel mogelijk van Nederlandse makelij zijn. Dat staat in de nieuwe strategie van CDA-minister Bijleveld. Kernboodschap: we gaan de eigen industrie versterken. Waar komt dit oranje-optimisme ineens vandaan? En hoe doe je dat eigenlijk, het versterken van de eigen defensie-industrie?

 
Algemeen Dagblad, Nov 16 2018

Vier fabrikanten strijden om de grootste militaire order sinds de JSF: onderzeeboten. Veteraan Johan Kragten bekijkt de kandidaten op de wapenbeurs in Rotterdam.

 
Elsevier Weekblad, Nov 08 2018

De vier onderzeeboten van de Koninklijke Marine zijn aan vervanging toe. Besluit het kabinet inderdaad tot de grootste militaire aanschaf sinds de Joint Strike Fighter? En wie krijgt de order?

 
 
Page 1/1    1  
 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2019