In the media

Reformatorisch Dagblad, Jan 29 2020

De spanning stijgt. Den Haag moet een knoop doorhakken over nieuwe onderzeeboten. Achter de schermen woedt een heuse zeeslag. Drie concerns azen op de bouw van vier onderzeeërs voor dik 3,5 miljard euro. ... „ThyssenKrupp Marine Systems is een veilige, betrouwbare keuze voor Nederland", zegt programmamanager Holger Isbrecht. „Zo'n 70 procent van de conventionele onderzeeërs van de NAVO-landen is door ons gebouwd.

 
Financieele Dagblad, Dec 08 2019

Wie mag de opvolgers gaan bouwen van de Walrus, Bruinvis, Dolfijn en Zeeleeuw? Het Duitse tkMS wil de vier onderzeeboten gaan bouwen op de marinewerf in Den Helder. De kop van Noord-Holland moet, als het aan de Duitsers ligt, een 'Submarine Valley' worden. tkMS verwacht 500 directe en 1500 indirecte banen te zullen creeren.

 
Marineschepen.nl, Nov 26 2019

Een jaar geleden verscheen de Defensie Industrie Strategie (DIS) en sindsdien is de koers voor alle aanbieders van onderzeeboten duidelijk: een zo'n oranje mogelijke onderzeeboot. Met het bouwen en onderhouden van onderzeeboten in een 'Submarine Valley' in Den Helder verwacht thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) een manier te hebben gevonden om een zo Nederlands mogelijke onderzeeboot aan te bieden.

 
Noordhollands Dagblad, May 10 2019

De defensie-industrie is een internationale markt waarin miljarden euro's, dollars en roebels omgaan. De belangen zijn groot en de keuzes zijn moeilijk. In Den Helder met de bouw van nieuwe onderzeeboten is dat niet anders. Binnenkort wordt duidelijk wie de order wordt gegund. De miljardenorder voor de bouw van vier nieuwe onderzeeboten vertoont gelijkenis met een spannende paardenrace. Vier werven strijden om de opdracht.

 
Marineschepen.nl, Feb 06 2019

In de slotminuten van de wedstrijd heeft ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Nederland een aangepast aanbod gedaan voor onderzeeboten. Het Duitse bedrijf had eerder de Type 212CD aangeboden, die ook voor Duitsland en Noorwegen wordt gebruikt. TKMS biedt nu zelf een flexibeler ontwerp aan, plus het gebruik van de technologie van het ontwerp voor Nederland.

 
Telegraaf, Jan 26 2019

Het zag er tot vorig jaar voor de Duitse onderzeebootbouw Thyssen Krupp Marine Systems (TKMS) zo mooi uit. De deal die er al is om voor de eigen en Noorse marine onderzeeërs te gaan bouwen, zou worden uitgebreid met een Nederlandse bestelling van vier boten. Verwachte opbrengst: 3,5 miljard. Het ziet er nu alleen niet goed meer uit voor de Duitsers.

 
Telegraaf, Jan 26 2019

Nederland zou weer onderzeeërs in eigen land willen gaan maken. Maar voorbeelden uit het buitenland laten zien dat dat ook mis kan gaan, vertelt verslaggever Olof van Joolen.

 
Telegraaf, Jan 12 2019

De wedloop om wie de opvolger van de Walrus-onderzeeërs mag bouwen gaat een beslissende fase in. Scheepbouwers hebben nog slechts weken voor het ministerie van Defensie bepaalt wie doorgaat naar de volgende en beslissende ronde. Zowel het binnenslepen van de order als het aanwijzen van de winnaar is een extreem ingewikkeld karwei.

 
Maarten!, Dec 18 2018

De Nederlandse scheepsbouw is niet meer zo groot als vroeger. Maar bij Damen Shipyards worden in eigen land nog altijd vaartuigen gebouwd. Wat is het geheim van het bedrijf? Maarten gaat op onderzoek uit.

 
Trouw, Dec 15 2018

Tanks en vliegtuigen moeten de Nederlandse bijdrage aan de Navo versterken. De kosten staan nog niet vast. Het kabinet wil in ieder geval ongeveer vijftien extra F-35 gevechtsvliegtuigen aanschaffen.

 
Financial Daily, Dec 12 2018

Nieuw materieel voor de krijgsmacht moet zo veel mogelijk van Nederlandse makelij zijn. Dat staat in de nieuwe strategie van CDA-minister Bijleveld. Kernboodschap: we gaan de eigen industrie versterken. Waar komt dit oranje-optimisme ineens vandaan? En hoe doe je dat eigenlijk, het versterken van de eigen defensie-industrie?

 
Algemeen Dagblad, Nov 16 2018

Vier fabrikanten strijden om de grootste militaire order sinds de JSF: onderzeeboten. Veteraan Johan Kragten bekijkt de kandidaten op de wapenbeurs in Rotterdam.

 
Elsevier Weekblad, Nov 08 2018

De vier onderzeeboten van de Koninklijke Marine zijn aan vervanging toe. Besluit het kabinet inderdaad tot de grootste militaire aanschaf sinds de Joint Strike Fighter? En wie krijgt de order?

 
 
Page 1/1    1  
 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2020