Duitse kwaliteit

Degelijk en betrouwbaar

Het ontwerpen en bouwen van moderne niet-nucleaire AIP-onderzeeërs is een complexe, tijdrovende en kostenintensieve aangelegenheid. ThyssenKrupp Marine Systems is één van de meest ervaren onderzeeërontwerpers en -bouwers ter wereld. Wij hebben sinds 1960 meer dan 160 onderzeeërs gebouwd voor twintig verschillende nationale marines over de hele wereld. 13 onderzeeërs met HDW Fuel Cell Systems worden door NAVO-lidstaten gebruikt, terwijl er momenteel 6 duikboten in aanbouw zijn. In totaal zijn meer dan 70% van de niet-nucleaire onderzeeërs van de NAVO ontworpen door ThyssenKrupp Marine Systems.

Onderscheidend en tegelijkertijd tekenend voor onze betrouwbaarheid is ons personeelsbestand. In onze onderzeeërsafdeling zijn circa 2.500 werknemers werkzaam, onder wie ongeveer 1.800 gespecialiseerde ingenieurs. Zij streven continu naar excellentie in de onderzeeërsbranche, hetgeen resulteert in een degelijke en betrouwbare productie en het onderhouden en innoveren van onze productie.

We investeren, gedeeltelijk gestimuleerd door de Duitse overheid, veel in nieuwe technologieën, zoals luchtonafhankelijke voortstuwing (AIP), signature reduction (door stealth-optimalisatie) en een multifunctioneel raketsysteem tegen helikopters, schepen en kustdoelen. Hierdoor hebben marines een flexibel en veelzijdig gevechtsplatform voor 4D-oorlogsvoering en een onderzeeër die klaar is voor de meest uiteenlopende missieprofielen.

 

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2019