De nieuwe onderzeeërs

Op basis van de hoge vereisten voor de vervanging van de Walrus onderzeeboten die in 2018 werden gedeeld door de Nederlandse overheid, heeft tkMS een hightech, bewezen duikboot voor dit project voorgesteld: HDW-klasse 212CD.

Er is een voordeel aan het kiezen van een onderwatervaartuig van deze specifieke familie. Duitsland en Noorwegen beschikken namelijk ook over leden van dezelfde familie. Dat biedt de mogelijkheid om met Duitsland en Noorwegen de kosten voor ontwikkeling, ontwerp, engineering en onderhoud te delen. Echter zijn alle onderzeeërs sterk aangepast en de Nederlandse versies vormen hierop geen uitzondering.

Eigenschappen van de HDW-klasse 212 CD

De HDW-klasse 212 CD staat aan het einde van een lange reeks van succesvolle innovaties aan onderzeeërs. De signature-geoptimaliseerde HDW-klasse 212A was zijn voorganger, die zich ook operationeel bewezen heeft. Dankzij de unieke vorm, een ontwerp van magnetisch staal en zeer geavanceerde vechtsystemen vertegenwoordigt de HDW-klasse 212 CD een hoogtepunt op het gebied van stealth-technologie. Dit type onderzeeër is ideaal om de huidige Walrus onderzeeboten van de Koninklijke Marine te vervangen en om veiligheid op zee te waarborgen.

De nieuwe generatie onderzeeboten van HDW-klasse 212CD voldoet aan alle technische en operationele vereisten van de Nederlandse Koninklijke Marine:

  • Strategische invloed
  • Enorme en nauwkeurige maritieme slagkracht
  • Wereldwijde verzameling, analyse en delen van intelligence
  • Speciale operaties

Daarnaast bieden we speciaal voor de Onderzeedienst van Nederland verschillende unieke opties. De aangepaste marineschepen bieden nog meer mogelijkheden op zee.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Mogelijkheden voor een groter bereik en uitgebreide accommodatie
  • Toepassing van een uniek gevechtsbeheersysteem en nuttige lading

De filosofie van Evolutionair Design

Ons doel is om risico's die gepaard gaan met het ontwikkelingsproces van nieuwe onderzeeërs zo laag mogelijk te houden. Daarom werken wij volgens de filosofie van Evolutionair Design. Dit houdt in dat de beste aspecten van het ontwerp van iedere klasse naar de volgende klasse evolueren. Hierdoor beschikken de nieuwe klassen onderzeeërs over solide en ruimschoots bewezen technologie, materialen en standaarden. Deze wijze van ontwerpvoortgang vermindert het risico binnen het ontwerp, waardoor geschikte en vergevorderde innovaties in een nieuwe klasse kunnen worden geïntroduceerd, net als een betrouwbare planning en kostenplanning.

Image

 

Company headquarters

thyssenkrupp Marine Systems GmbH
Werftstrasse 112-114
24143 Kiel, Germany
P.O. Box 6309
24124 Kiel, Germany
Phone: +49 431 700 0
Fax: +49 431 700 2312
marinesystems@thyssenkrupp.com

thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2020