Torpedo Countermeasures

Verdediging tegen torpedo's

Onze beproefde TCM-systemen zijn geschikt voor elke actieve torpedoverdedigingstoepassing.

Naast de traditionele rol van niet-nucleaire onderzeeboten bij operaties gericht tegen oppervlakte- en onderzeeboten, is er een toenemende tendens om actieve torpedoverdediging op te nemen in de hedendaagse vereisten van marines.

Verscheidenheid in keuze
Wij hebben met succes een verscheidenheid aan TCM-lanceerinrichtingen, -decoys en -effectoren (met verschillende diameters en werkingsmechanismen) geïntegreerd. Het meest complexe systeem is volledig geïntegreerd in het commando- en wapenbesturingssysteem van de onderzeeboot, dat vervolgens zorgt voor de automatische lancering van de effectoren. Als alternatief zijn stand-alone oplossingen beschikbaar, waarbij de TCM-effectoren handmatig worden gelanceerd. Zwenkbare containers of vaste installaties met rekken zijn eveneens mogelijk. De vaste opstelling wordt op de markt gebracht als een modulair effectorlanceersysteem (MELS). De lanceerinrichting kan worden geclusterd in schaalbare containerunits, variërend van één tot tien buizen. De lanceerbuizen zijn voorzien van een niet-pyrotechnisch stuwkrachtzuigersysteem, dat een snelle en betrouwbare reactie garandeert zonder dat er gasbellen vrijkomen.

In de praktijk bewezen
In de afgelopen decennia heeft een grote verscheidenheid van onze TCM-oplossingen haar weg gevonden naar de onderzeebootflottieljes van diverse NAVO en niet-NAVO bondgenoten. Niet alleen bij schepen in succesvolle dienst, maar ook bij de productie van de gerenommeerde HDW Klasse 209- en Klasse 214-onderzeebootfamilies, of bij aanvullende opmaatgemaakte onderzeebootplatforms. TCM-systemen kunnen worden geïntegreerd in nieuwe onderzeeboten of geïnstalleerd als onderdeel van refitprogramma's.

 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2022