Rescue System HABETAS

Reddingssysteem HABETaS

HABETaS® - Voor redding uit grote diepten.
Dit door de NAVO-bewezen reddingssysteem is een ongeëvenaarde oplossing om de veiligheid van onderzeebootpersoneel in levensbedreigende situaties te waarborgen.

Hoewel de huidige veiligheidssystemen het risico minimaliseren dat een ongeval ertoe leidt dat een onderzeeboot niet zelfstandig naar de oppervlakte kan terugkeren, hebben marines natuurlijk oplossingen nodig waardoor bemanningen zichzelf - zonder hulp van buitenaf - kunnen redden als een onderzeeboot op de zeebodem is uitgeschakeld. Terwijl vrije opstijgoperaties beperkt zijn tot dieptes van ongeveer 180 meter, kunnen bemanningen met HABETaS® vanaf aanzienlijk grotere diepten worden gered. Onze analyses hebben aangetoond dat reddingen vanaf een diepte van ongeveer 250 meter mogelijk zijn. Bovendien is HABETaS® met succes getest in onbemande operaties op dieptes tot 540 meter. De beperkende factor is niet langer de technologie, maar het menselijk lichaam.

Onze partner, Advanced Marine Innovation Technology Subsea (AMITS), ontwikkelt en bouwt de complexe HABETaS®-ventieltechnologie. thyssenkrupp Marine Systems integreert HABETaS® in het systeem van de onderzeeboot en is verantwoordelijk voor marketing en verkoop. De Koninklijke Nederlandse Marine heeft HABETaS® geïnstalleerd op hun Walrusklasse-onderzeeboten. Ook is HABETaS® het standaard torenontsnappingssysteem voor de nieuwe onderzeeboten die door thyssenkrupp Marine Systems worden gebouwd. Naast de beproefde mogelijkheid om onderzeeboten om te bouwen, kan HABETaS® in principe gemakkelijk worden geïntegreerd in elk nieuw platformontwerp ongeacht of de onderzeeboot is gebouwd door thyssenkrupp Marine Systems of een andere scheepswerf.

Image

 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2022