ORCCA

ORCCA

ORCCA is ons nieuwe gevechtssysteem voor niet-nucleaire onderzeeboten van kta naval systems - een joint venture tussen thyssenkrupp Marine Systems en Kongsberg. ORCCA combineert voor het eerst een maximaal aanpassingsvermogen met het hoogste niveau van IT-beveiliging. Het stelt de operator in staat om via één multifunctionele console een geïntegreerde gegevensanalyse uit te voeren van een breed scala aan systemen aan boord ten behoeve van een degelijk en snel besluitvormingsproces.

Kathrin Rohloff, CEO van kta naval systems: "ORCCA is het modernste gevechtssysteem voor niet-nucleaire onderzeeboten op de markt. Wij hebben de expertise van onze collega's bij ATLAS ELEKTRONIK en Kongsberg Defense & Aerospace samengebracht om een uniek gevechtssysteem te ontwikkelen. Alle toekomstige onderzeeboten van thyssenkrupp Marine Systems zullen worden uitgerust met dit sterk geïntegreerde systeem."

Het modulaire ontwerp maakt de integratie van nieuwe technologieën en aanpassingen door veranderende inzetscenario's mogelijk gedurende de levensduur van het systeem. Klanten kunnen hun gevechtssysteem aan boord voortdurend verbeteren door het aan te passen aan nieuwe eisen en ervoor te zorgen dat de meest recente technologie altijd aan boord beschikbaar is; ongeacht of dat over 10, 20 of 30 jaar is.

Het systeem biedt deze flexibiliteit al bij installatie: subsystemen uit het respectievelijke land van de klant kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd. Bovendien kan het systeem worden gebruikt voor alle onderzeebootklassen van thyssenkrupp Marine Systems - of het nu gaat om nieuwbouw of retrofit.

ORCCA stelt operatoren in staat om samen te werken binnen een eenheid bij multinationale missies zoals die van de NAVO of de EU. De communicatie tussen de systemen aan boord en met de nationale en eventuele internationale domeinmodules wordt gescheiden door een speciale IT-infrastructuur. ORCCA garandeert een hoge snelheid en maximale veiligheid van de verschillende communicatiekanalen.

 
thyssenkrupp Marine Systems GmbH © 2022